Nieuw bij CanyonZone

Canyoning in de Pacific Northwest: een technisch hulpmiddel

Artikelnummer: PNW
Artikel 1 van 16 Volgende
€ 36,95 (inclusief btw)

Canyoning in de Pacific Northwest: een technisch hulpmiddel

  Auteur: Kevin Clark
 ​Taal: Engels

Canyoning (of canyonen) is de sport van het verkennen van canyons met behulp van een verscheidenheid aan technieken, zoals klauteren, klimmen, waden, zwemmen en abseilen. De term wordt meestal gebruikt om de afdaling van technische canyons te beschrijven waarvoor touwen, harnassen en andere gespecialiseerde uitrusting nodig zijn. Net als bergtoppen zijn canyons extreem divers en variëren ze sterk in moeilijkheidsgraad. Droge canyons zijn over het algemeen gemakkelijker in termen van tuigage en voorbereiding in vergelijking met die met stromend water. Hoe meer water er aanwezig is, hoe moeilijker de canyon.
Deze handleiding is een technische referentie voor recreatief canyoning op gemiddeld niveau; een die is afgestemd op de Pacific Northwest.
Onderwerpen zijn onder meer: ​​planning, best practices, de juiste uitrusting, ankers, tuigagesystemen, pitchmanagement en vaardigheden op het touw.
De nadruk ligt op lokale aquatische canyons (d.w.z. die met klasse C volgens het ACA-canyonclassificatiesysteem) met de nadruk op tuigage voor redding.
Dit referentiemateriaal is bedoeld als aanvulling op instructie en training.

Details:

  • Inhoud: 342 pagina's
  • Uitgever: Kevin Clark
  • Publicatiedatum: 9 mei 2021

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2022 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel